1 June 2012

Net Echt - Emma McLaughlin & Nicola Kraus# Good Book
Cijfer; 7
Ik vond het wel weer tijd voor een book revieuw en toevallig had ik dit boek net gelezen. Meestal lees ik alleen thrillers en detectives en spanningsboeken, en niet van die typische chicklits. Dit boek sprak me gewoon aan, vooral door de cover. Ik had de achterkant nog niet eens gelezen maar ik nam hem gewoon mee uit de bibliotheek. Toen ik thuis begon te lezen vond ik het gelijk leuk, het is erg grappig geschreven. Dit staat er op de achterkant:
Wanneer Jesse wordt uitgekozen voor een realityshow die draait om haar school, heeft ze haar bedenkingen. Maar het aanbod van 40.000 dollar aan studiegeld kan ze niet weigeren. Net doen of je bevriend bent met mensen die je verafschuwt, designerkleding dragen die je je niet kunt veroorloven en al je privacy opgeven...
Dat kan toch niet moeilijk zijn? Maar de nep-vriendschappen, de in scène gezette ruzies en de sluikreclames zorgen ervoor dat Jesse niet eer weet wat nou echt is.

Ik vond het een erg leuk boek. Het is natuurlijk nogal onrealistisch, een simpel meisje in een realityshow, maar dat maakt het juist leuk. Hoewel het een redelijk simpel en voorspelbare verhaallijn is, wordt de spanning er toch ingehouden door kleine wendingen in het verhaal. De personages zijn leuk en goed beschreven en de ontknoping is ook erg onverwachts. Wel vind ik dat de 'verdeling' niet echt goed is gebeurd. Sommige minder leuke stukken werden te veel uitgebreid beschreven terwijl de leuke of belangrijke stukken, zoals de ontknoping, erg kort en bondig werden gehouden. Maar het is een leuk boek en het leest makkelijk weg, een aanrader voor op vakantie om lekker in de zon te lezen.

Liefs,

Charlotte

5 comments:

 1. lijkt me een leuk boek! ga ik zeker even kijken of die bij de bibliotheek verkrijgbaar is :)
  X'

  ReplyDelete
 2. Chicklits zijn ook niet echt mijn ding maar wie weet moet ik deze dan maar een keertje proberen ;)

  ReplyDelete
 3. Leuk, misschien toch maar eens gaan lezen. :)

  ReplyDelete
 4. Klinkt als een leuk boek! Die ga ik onthouden, want ik lees meestal toch wel veel boeken in de vakantie :). X

  ReplyDelete

Bedankt voor je reactie, ik ben er superblij mee!