28 August 2015

3X HOTSPOTS IN BUDAPEST


Berlijn, Praag, Budapest en Bled: vier plaatsen die ik tijdens mijn geweldige Interrail reis heb mogen bezoeken. Ik ga geen hele diary op mijn blog schrijven (Maar ik heb begrepen dat sommige van jullie dat wel willen, dus ik denk erover na hahaa) maar ik zal wel over een aantal bekende en onbekende hotspots per stad vertellen. Dit keer de must-sees van Boedapest (Of zoals ze in Hongarije zeggen: Budapest, wat ik mooier vind klinken dus zo ga ik het in deze post ook noemen). Hier zijn mijn 3 hotspots, die ik met moeite heb uitgekozen!


#1 DE DONAU, HET SCHOENENMONUMENT EN DE KETTINGBRUG
Het schoenenmonument (niet op deze foto) is een heel indrukwekkende plek. Het bestaat uit 60 metalen schoenen aan de oever van de Donau. De betekenis van het monument is al even indrukwekkend: het staat voor de vele Joden van de twee wereldoorlog die op de rand van de Donau moesten staan, hun schoenen uit moesten doen en vervolgens werden geëxecuteerd. Het is een prachtig monument en zeker het bezoeken waard. Als je vanaf het schoenenmonument een stukje doorloopt is er een trappetje naar beneden waar je aan de rand van de Donau kunt zitten. Hier lagen wij 's middags heerlijk in de zon en 's avonds kwamen we hier voor het uitgaan nog terug om naar de door duizenden lichtjes verlichte Kettingbrug te kijken. Dat was misschien wel één van mijn favoriete momenten van de hele reis: zo'n magisch moment als je in zo'n grote stad een plekje voor jezelf vindt!

#2 MATTHIAS CHURCH
Stel je voor: je neemt een krakkemikkige bus in Budapest en stapt uit bij een grote trap. De trap loopt door een donkere gang naar boven en als je bovenaan bent zie je eerst niks van het licht is extreem fel. En dan, halleluja, zie je het: de Matthias Church. Helemaal wit met glazuurkleurige mozaïeke daken en allerlei witten muren en beelden er om heen. Sneu but fun fact: ik ging bijna janken omdat ik dit zo'n mooie kerk en plek vond. Al het wit, het grote plein, de prachtige muren en adembenemend uitzicht over de hele stad. Wauw. Nog een aanrader is om even de straatjes rondom de kerk in te gaan waar allerlei schattige restaurantjes en winkeltjes zitten.


#3 HOUSE OF TERROR
Nee, Terror Hazza (oftewel House of Terror) is geen eng spookhuis maar een heel serieus museum. Hier zat eerst het hoofdkwartier van de Geheime Dienst van de Communisme en later van de National Socialisten tijdens de Twee Wereldoorlog. Beide partijen die van dit pand gebruik hebben gemaakt hebben er duizenden slachtoffers gemaakt. Dit museum is ter nagedachtenis van deze slachtoffers en om alles wat er in het gebouw gebeurd is aan het licht te brengen. Het is erg indrukwekkend en natuurlijk niet en hele vrolijke bestemming (bij binnenkomst in het museum zie je al een hele grote muur vol met zwart wit foto's van slachtoffers) maar wel heel indrukwekkend. Ik vind dat je dit soort dingen ook moet bezoeken omdat ze gewoon echt bij de geschiedenis van een stad horen en je laten beseffen hoeveel geluk je hebt met de tijd waarin je leeft.

Dat waren mijn 3 hotspots. Een aantal andere plekken die ook zeker de moeite waard zijn om te bezoeken zijn het monument van Imre Nagy en de fonteinen daar in de buurt, de Paleis van Budapest,en het Parlementsgebouw (in de avond zweven er tientallen vogels boven die verlicht worden door het gebouw). Wij logeerden in Avenue hostel. Een gezellig en redelijk modern hostel in een gaaf oud pand. En goed te betalen! 

Dat was alweer mijn laatste interrail hotspots post. KLIK HIER voor de hotspots van Praag en KLIK HIER voor de Hotspots van Berlijn. 
Zijn jullie ooit in Budapest geweest? Wat was jullie favoriete plek?

Liefs,

Charlotte6 comments:

 1. Ah gaaf zeg, die kerk! Het lijkt me super om Budapest een keer te bezoeken<3
  X Emma

  ReplyDelete
 2. Wauw gaaaf! ziet er heel leuk uit!

  ReplyDelete
 3. Interrailen lijkt me echt gaaf! Ik ben nog nooit in Budapest geweest. De Donau lijkt me echt heel mooi.

  ReplyDelete
 4. Aah wat super gaaf allemaal!

  ReplyDelete
 5. Wat een leuk artikeltje! Ik zou het liefst nu direct in een vliegtuig stappen naar Budapest

  ReplyDelete
 6. Ik heb afgelopen zomer aardig wat blogger posts gezien van mensen die naar budapest zijn geweest. Ik zou er ook wel graag een keer naartoe willen

  ReplyDelete

Bedankt voor je reactie, ik ben er superblij mee!